Naslovnica : Putovanja : Školska : RIJEKA
Putujte s nama!
Vrste putovanja
RIJEKA

PROGRAM "Od brodice ...do tankera"

Latinska uzrečica  „Ploviti je potrebno, a živjeti nije“ odaje duh ovog grada od samih početaka.

Na našoj obali Jadranskog mora, već najdavniji stanovnici postizali su i njegovali zapažena brodograditeljska umijeća gradeći ratna i trgovačka plovila kakvima je teško bilo naći premca diljem ondašnjeg svijeta. Priča o brodogradilištu 3. Maj koju svakako trebate čuti upravo na licu mjesta u Rijeci, započinje jos 1892. godine. Od barke do tankera, priča i proizvodnja traju do današnjih dana.

Cure koje ne maštaju ploviti morima ili graditi brodove oduševit će se pričom o Karolini Riječkoj koja je također vezana za brodovlje i pomorce.

Znate li da je prema projektima Britanca Roberta Whiteheada i Hrvata Ivana Luppisa u Rijeci  1866. godine proizveden prvi torpedo. Kao svjetski raritet i danas postoji lansirna rampa za torpedo.

Morčići - riječki moretti - jedan su od najpoznatijih simbola grada Rijeke. Riječ je o tipičnom nakitu koji su za zaštitu od crnoga zla nosili ribari, sinovi jedinci i pomorci.

Mnoge su neočekivane priče i činjenice zbog kojih treba doći u Rijeku, osjetiti duh pomoraca i brodograditelja kojim odiše ovaj grad.

PROGRAM "Ljube se more i gore"

Grad Rijeka gotovo je idealnog zemljopisnog položaj, ono što nudi prava je rijetkost. More i otoci na dohvat ruke otkrivaju nam sve tajne Mediterana. Krk, nadomak Rijeci, oduševit će nas ljepotom, bogatom povijesti i prvim pisanim tragovima Hrvata. Od Krka za samo desetak minuta vožnje trajektom dolazimo na Cres, naš najveći otok poznat po slatkovodnom jezeru Vran. Kratka vožnja trajektom sa Cresa nas dovodi u Istru, te možemo posjetiti Park prirode Učka. Ponovni povratak u civilizaciju dovodi nas u Opatiju. Predivna priroda, parkovi, stare austrougarske vile, šetališta i plaže već 160 godina privlače turiste iz Europe i svijeta u ovaj predivan grad. Od Opatije do Rijeke kratka je vožnja. Rijeku, grad pomoraca, studenata i maškara upoznat ćemo lako, što sami što uz pomoć stručnog vodiča. Prošetat ćemo Korzom, popeti se na Trsat i saznati priče od Karolini Riječkoj, Sv. Vidu zaštitniku grada, nastanku torpeda, ... Nadomak Rijeke sjaji još jedan biser, Gorski Kotar koji nudi očuvana šumska područja, skrovite doline, bistre rijeke i jezera, nacionalni park Risnjak i tko zna još kakve ljepote. Otkrijte zajedno sa nama Rijeku, grad u kojem se ljube more i gore.

Putovanje ćemo kreirati  prema izboru grupe, u trajanju od jednog do pet dana sa posjetima, razgledima i izletima prema izboru učenika i profesora.

Preporučujemo smještaj u hostelu Rijeka  na bazi punog pansiona za učenike i profesore u pratnji grupe, animaciju u hostelu, asistenciju turističkog pratitelja, hostelsku iskaznicu za grupu, osiguranje učenika. Organizaciju putovanja možete s povjerenjem prepustiti nama.

VERZIJA ZA ISPIS

Obratite nam se s povjerenjem:

Hrvatski ferijalni i hostelski savez
Savska 5, 10 000 Zagreb
tel: 01/ 48 29 294, 48 29 296
fax: 01/ 48 70 477
e-mail: booking@hfhs.hr

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Pula) on hihostels.com: