Putujte s nama!
Vrste putovanja
GLAVNI GRADOVI EUROPSKE UNIJE
Želite doznati više o zajednici kojoj smo pristupili 1. srpnja 2013. godine? Pođite na put i upoznajte glavne gradove Europske Unije s institucijama Europske zajednice

1. dan ZAGREB – STRASBOURG

Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 00:15 sati. Vožnja autobusom kroz Sloveniju i Austriju. U popodnevnim satima dolazak u Strasbourg. Strasbourg (elzaški: Strossburi; njemački: Straßburg) grada na istoku Francuske, na lijevoj obali rijeke Rajne. Glavno je mjesto pokrajine Elzas i departmana Bas-Rhin. Po veličini je sedmi grad u Francuskoj, a od 1988. godine nalazi se na listi UNESCO-ve baštine zaštićenih spomenika kulture. Također je jedan od rijetkih gradova, zajedno sa Ženevom i New Yorkom u kojem se nalaze sjedišta međunarodnih organizacija, a da nije glavni grad neke države. U Strasbourgu se nalazi sjedište Vijeća Europe, Europski sud za ljudska prava i Europski parlament, koji drži neke sjednice i u Bruxellesu.

Po dolasku razgled grada: Katedrala Notre Dame, Guthenbergov trg, Crkva Sv. Tome, Mostovi na rijeci ILL, četvrt Mala Francuska. Smještaj u hostel i noćenje.

2. dan STRASBOURG – LUXEMBOURG

Nakon doručka odjava iz hostela i odlazak u posjet Europskom parlamentu i Vijeću suda za ljudska prava. U ranim popodnevnim satima odlazak za Luxembourg do kojeg se putuje oko dva sata. Veliko Vojvodstvo Luksemburg je država u zapadnoj Europi. Graniči s Njemačkom na istoku, Francuskom na jugu i Belgijom na zapadu i sjeveru. Jedan je od 6 država osnivača Europske unije. Godine 1957. grad Luxembourg je postao jedan od triju "glavnih gradova" udružene Europe (generalno tajništvo Europskog parlamenta, Europski sud, Europska investicijska banka, Europski statistički ured Eurostat).

Nakon dolaska prijava u hostel, te obilazak grada: Gradske zidine i Stari grad (koji je pod zaštitom UNESCO-a); Kneževa palača, Trg Oružja, Katedrala. Slobodno vrijeme za individualne razglede i sadržaje; šetnju, fotografiranje. Slobodna večer. Noćenje u hostelu.

3. dan LUXEMBURG – BRUXELLES

Doručak, odjava iz hostela i odlazak u posjet Generalnom tajništvu europskog parlamenta ili Europskom sudu. Nakon edukativnog jutra odlazak u pravcu Bruxellesa. Bruxelles (fr.) ili Brussel (niz.) glavni je i najveći grad Kraljevine Belgije. Na međunarodnoj razini grad je jedan od sjedišta Europske unije i mnogih njezinih institucija, NATO-a, Zapadnoeuropske unije i mnogih drugih međunarodnih organizacija. Iako je povijesno nizozemski bio jezik grada, danas većina stanovnika Bruxellesa govori francuski kao materinski jezik. Oba ova jezika imaju službeni status u briselskoj regiji.

Po dolasku u grad obilazak u pratnji vodiča: Grob neznanog junaka, Katedrala, Crkva presvetog srca Isusova, Menneken pis, Kraljevska palača, Grand place s gradskom vijećnicom. Slobodno vrijeme za šetnju individualne programe. Smještaj u hostel i noćenje.

4. dan BRUXELLES

Nakon doručka odjava iz hostela. Posjet Europskoj četvrti sa Vijećem Europske Unije i Europske komisije. Nakon posjete Europskom parlamentu slobodno popodne za šetnju gradom, razgled nekog od brojnih muzeja, uživanje u belgijskoj čokoladi ili shopping-u. U kasnim večernjim satima polazak prema Austriji.

5. dan SALZBURG - ZAGREB

Po dolasku u Salzburg slijedi šetnja gradom kojim dominiraju bezbrojne renesansne i barokne građevine: Katedrala – Stara Rezidencija – Nova Rezidencija s 35 zvona - Franjevačka Crkva – Sveučilišna Crkva – Mozartova rodna kuća – Muzej – Festivalska Palača - Dvorac Mirabel. U popodnevnim satima povratak za Zagreb, te očekivani dolazak na Autobusni kolodvor u večernjim satima.

 

CIJENA: na upit

 

Cijena uključuje:

Prijevoz autobusom na opisanoj relaciji, jedno noćenje s doručkom u hostelu „2 Rives“ u Strasbourgu, jedno noćenje s doručkom u hostelu „Luxembourg City-Hostel“ u Luxemburgu, jedno noćenje s doručkom u hostelu „Jacques Brel“ u Bruxellesu, turističkog pratitelja, organizacija putovanja.

Nadoplata:

Mogućnost uplate putnog zdravstvenog osiguranja, razgled Strasbourga uz pratnju stručnog vodiča u iznosu od 800,00 kn za grupu, razgled Luxemburga uz pratnju stručnog vodiča u iznosu od 600,00 kn za grupu, poludnevni razgled Bruxellesa uz pratnju stručnog vodiča u iznosu od 900,00 kn za grupu.

Napomena:

Program se mora najaviti barem tri mjeseca ranije zbog organizacije posjeta europskim institucijama. HFHS zadržava pravo otkaza putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika.

 

Za sve informacije i rezervacije obratite se:

Hrvatski ferijalni i hostelski savez
Savska 5, 10 000 Zagreb
tel: 01/ 48 29 294, 48 29 296
fax: 01/ 48 70 477
e-mail:booking@hfhs.hr

 

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Rijeka) on hihostels.com: