Projekti HFHS-a
Uvod
Naši projekti

Naši projekti usmjereni su na promicanje omladinskog turizma i vrijednosti hostelinga (razvoj osjećaja poštovanja i skrbi za kulturne, civilizacijske i prirodne vrednote Hrvatske i drugih zemalja; promicanje svih oblika upoznavanja, druženja i suradnje mladih bez ikakvog podvajanja na političkoj, rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj, kulturnoj ili spolnoj osnovi; stvaranje trajnih navika mladih za sudjelovanjem u turističkim, volonterskim, edukativnim i radnim programima putovanja), participaciji mladih različitih mogućnosti i iz različitih krajeva u aktivnostima namijenjenih mladima, poticanju volonterstva, provođenju različitih istraživanja, naročito trendova u omladinskom turizmu i putovanju studenata i mladih u Hrvatskoj, razvoju usluga informiranja i savjetovanja putem naših medijskih proizvoda i sl.

Posljednjih godina proširujemo naše projekte i partnerstva na kreiranju edukativnih programa namijenjenih školama i podrške u poduzetničkim aktivnostima na području omladinskog turizma.

Našim projektima želimo dati pozitivan doprinos u razvoju mlade osobe ali isto tako doprinositi razvoju zajednice i društva u kojemu djelujemo.

Projekte provodimo u suradnji i partnerstvu s organizacijama civilnog društva iz Hrvatske i inozemstva, stručnim institucijama i specijaliziranim agencijama te državnim i lokalnim vlastima.

Projekti kojih smo mi nositelji provodimo uglavnom na nacionalnoj razini uključujući mlade iz različitih krajeva Hrvatske.
Vrlo često surađujemo sa organizacijama iz inozemstva i sudjelujemo kao partneri u međunarodnim projektima čime omogućujemo mladima iz Hrvatske iskustvo rada u međunarodnom okružju i stjecanje novih poznanstava s mladima iz različitih zemalja.

Provedba naših projekata omogućena je donacijama i nesebičnim volonterskim angažmanom brojnih mladih volontera.

Izražavamo stoga iskrenu zahvalnost svima koji su nam pomagali i time dali doprinos ideji razvoja omladinskog turizma i putovanja u Hrvatskoj.

Ako i vi vjerujete u pozitivan doprinos putovanja i kvalitetnog korištenja slobodnog vremena mladih osoba kroz programe neposrednog susreta, rada i druženja mladih iz različitih krajeva Hrvatske i svijeta javite nam se na info@hfhs.hr.

Donacije za potporu u radu naše udrugu možete izvršiti uplatom na naš račun:

Hrvatski ferijalni i hostelski savez
Savska 5, Zagreb

IBAN: HR 292360000 1101485191
Svrha uplate: donacija (ime i prezime)
OIB: 27442377904
Matični broj udruge: 3206556

Donacije se koriste isključivo u sljedeće svrhe:

  • ulaganje u rekonstrukciju i povećanje standarda omladinskih hostela (uređenje soba prilagođenih osobama s invaliditetima kako bi se što većem broju mladih osoba s invaliditetom osigurao nesmetani boravak u omladinskom hostelu);
  • nabavka opreme radi povećanja kvalitete rada s mladima (seminari, treninzi, edukacije, rekreativni sadržaji);
  • organizacija i provedba projekata i aktivnosti za mlade (seminari, treninzi, edukacije, športsko-rekreativni i kulturni programi);
  • informiranje (upoznavanje mladih i roditelja, škola i nastavnika iz manjih sredina i slabije razvijenih područja Hrvatske o mogućnostima sudjelovanja na turističkim, edukativnim, radnim i volonterskim programima u zemlji i inozemstvu).

Hvala na potpori svim dosadašnjim i budućim partnerima i donatorima!

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Zadar) on hihostels.com: