Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Ženeva
Ženeva je najpoznatija po svojoj diplomaciji i najvažniji je međunarodni centar suradnje (zajedno sa New Yorkom) zbog brojnih međunarodnih organizacija koje su smještene u gradu. Glavni uredi mnogih agencija Ujedinjenih Naroda i Crvenog križa su neki od poznatijih. To je također mjesto gdje je potpisana Ženevska konvencija, koja određuje postupanje u ratu sa civilima i ratnim zarobljenicima.

SMJEŠTAJ U ŽENEVI

Preporučujemo da odsjednete u HI hostelu Geneva hostel  koji je smješten u blizini jezera Leman. Hostel je oko 1 km od centra sa svojim parkovima, šetalištima i lijepim pogledima na Mont Blanc. Lako je doći do starog grada te mnogih muzeja i galerija. Smještaj je u višekrevetnim sobama a usluga uključuje zajedničke prostore za odmor, praona i obroke.

Adresa: 30 rue Rothschild, 1202 Genève, Switzerland
Tel: +41-22-7326260
Email: geneve@youthhostel.ch  


Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživosti kapaciteta: 

Napravite svoje rezervacije za ženevski hostel on-line i kliknite ovdje: Hosteli u Ženevi
Da biste saznali više o HI Hostels u Švicarskoj posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u Švicarskoj

ŠTO RADITI I VIDJETI U ŽENEVI

Palača nacija je dom glavnim uredima UN-a i može se posjetiti. Smještena je u Ariana parku,koji je 1890. Gustave de Revilliod de la Rive donirao gradu Ženevi pod tri uvjeta; prvo da park ostane otvoren javnosti, da ga se sahrani u parku i da pauni slobodno šeću parkom, što oni ćine i do dana današjih. Ispod temelja Palače nacija je vremenska kapsula koja sadrži dokument sa listom zemalja članica Lige nacija, kopiju zavjeta Lige i uzorke kovanica svih zemalja zastupljenih na desetoj skupštini Lige. Građevina se nadvila nad ženevskim jezerom i ima čist pogled na francuske Alpe.
Ženevsko jezero je jedno od najvećih jezera u zapadnoj Evropi. Visoki vrhovi Grand Combina i Mont Blanca su vidljivi sa više mjesta. CGN vozi i moderne dizel brodove i starinske parnjače po jezeru. Utrke jahti su popularni sport u brzim katamaranima koji su posebno dizajnirani.

JESTI VANI I NOĆNI ŽIVOT U ŽENEVI
Dok ste u Ženevi morate probati tradicionalni fondue, dimljene kobasice a i svježu ribu iz jezera je vrijedno probati. Ovdje restorani mogu biti skupi i formalni, ali okolni kafei će vas uslužiti obrocima koji vam neće rasturiti budžet.
Uvečer opuštena kultura se nastavlja sa uličnim terasama koje se popunjavaju ljudima koji promatraju svijet oko sebe, također klubovi koji sviraju jazz su popularni.

OBILAZAK ŽENEVE
Gradski aerodrom je Ženevski Cointrin međunarodni aerodrom. Spojen je sa željezničkim kolodvorom obe željeznice Švicarske i Francuske. Javni prijevoz autobusima, trolejbusima ili tramvajima pokriva udaljene dijelove grada. Također možete putovati brodom koji spaja dvije obale jezera.

TOP PREPORUKE ZA ŽENEVU
Pronaći taxi u Ženevi može biti teško i ponekada ga je potrebno unaprijed rezervirati posebno u rano jutro ili kada su gužve. Dodatno taxiji mogu odbiti primiti male bebe i djecu zbog propisa o sjedenju.
 

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Dubrovnik) on hihostels.com: