Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Washington DC
Washington DC je glavni grad Sjedinjenih Američkih Država pa je tako dom mnogim značajnim karakterističnim ikonama i građevinama kao što su Washington Memorial sa bazenom; White House, koja je službeni dom predsjednika; Pentagon; Lincoln Memorial.

SMJEŠTAJ U WASHINGTON DC-u

Preporučujemo da odsjednete u HI Washington DC hostel koji se nalazi u blizini gradskih najpoznatijih atrakcija. Hosteleri mogu odabrati zajedničke ili privatne sobe. Preostala ponuda uključuje zajedničku prostoriju sa kaučima, knjigama, puzzlama i biljarskim stolom, prostorija sa TV-om sa velikim ekranom, besplatni WiFi i noćni filmovi sa kožnim klubskim stolicama.

Adresa: 1009 11th Street NW, Washington DC 20001
Tel: 1-202-737 2333
Email: WashingtonDC@hiusa.org

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta: 

Napravite svoje on-line rezervacije za Washington DC hostel na našim stranicama koristeći rezervacijski sustav u gornjem lijevom uglu. Da biste saznali više o HI Hostels u SAD-u posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u SAD-u.

ŠTO VIDJETI I RADITI U WASHINGTON DC-u

Washington Monument je obelisk u spomen prvog SAD predsjednika, generala Georgea Washingtona. Napravljen je od mramora, granita i pješčenjaka, bilo je potrebno 40 godina da ga se dovrši te je najviša kamena struktura na svijetu i najviši obelisk na svijetu. Spomenik stoji istočno od bazena i Lincoln Memorial.
Lincoln Memorial je sagrađen 1922. godine u čast 16. predsjedniku Sjedinjenih Država, Abrahamu Lincolnu. Građevina je u obliku grčkog hrama i tamo je velika skulptura predsjednika koji sjedi. Ovdje su dva natpisa dobro poznatih govora predsjednika,a također i mnogi drugi poznati govori uključujući Martin Luther Kingov „I have a Dream“ i nepripremljen sastanak predsjednika Nixona sa prosvjednicima koji su se pripremali na povorku protiv Vijetnamskog rata. Memorial je otvoren za javnost 24 i slobodan je ulaz.
White House (Bijela Kuća) je bila službena rezidencija svakog američkog predsjednika od 1801. Smještena na 1600 Pennsylvania Avenue NW u Washington DC-u, kuća je sagrađena između 1792. i 1800. po uzoru na velike engleske i irske vile toga vremena. Zbog povećanih sigurnosnih mjera, pristup je ograničen na grupe koje su se prethodno najavile preko svojih saborskih predstavnika; White House ostaje zatvorena za javnost.

JESTI VANI & NOĆNI ŽIVOT U WASHINGTON DC-u
Kineska i tajlandska kuhinja su popularne u ovom gradu, ali kako je dom mnogim stranim ambasadama ovaj grad je pod utjecajem cijelog svijeta. Noćni život je uglavnom jazz, blues i indie glazbena scena. Postoje mnogi klubovi i lounge barovi sa živom muzikom gdje se možete opustiti. Ova mjesta mogu biti prilično eklektična u posluživanju hrane i pića, sviranju muzike, priređivanju večera otvorenog mikrofona i čitanja poezije.

OBILAZAK WASHINGTON DC-a
Merto željeznica, metro bus i svi lokalni javni autobusi u Washington metropoli primaju SmarTrip, nadoplativu putnu kartu. Glavni međunarodni letovi slijeću i uzlijeću sa Washington Dulles međunarodnog aerodroma.

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Zagreb) on hihostels.com: