Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Stockholm
Stockholm je glavni i najveći grad Švedske. Poznat je po svojoj čistoći, a ima mnogo građevina i parkova velike ljepote koje možete posjetiti. Zbog svoje smještenosti na 14 otoka u centru jugo istočne obale Švedske i na ušću jezera Malaren, Stockholm se često naziva "Venecijom sjevera".

SMJEŠTAJ U STOCKHOLMU

Vaš boravak u Stockholmu doista može biti jedinstven. Vrstu smještaja u ponudi Čine brod i jumbo jet! Da biste bili u blizini centra grada preporučujemo vam da odsjednete u Fridhemsplan hostelu, najvećem i najmodernijem omladinskom hostelu u Švedskoj. Nalazi se na otoku Kungsholmenu, ovaj hostel nudi osigurano parkiralište za automobile, besplatnu kabelsku televiziju u sobama, pristup internetu i 24-satnu recepciju. Buffet doručak je na raspolaganju gostima a krevetnina se može unajmiti. 

Adresa: Sankt Eriksgatan 20, Stockholm, 11239
Tel: 46-8-6538800
Email: info@fridhemsplan.se

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta:

Napravite svoje rezervacije on-line ili pogledajte druge hostele u Stockholmu i kliknite ovdje:
Hosteli u Stockholmu.

Da biste saznali više o HI Hostelima u Švedskoj, posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u Švedskoj.

 

ŠTO VIDJETI I RADITI U STOCKHOLMU

Nationalmuseum je dom za otprilike pola milijuna crteža od srednjeg vijeka do 1900. Tu je kolekcija porculanskih predmeta, skulptura i moderne umjetnosti, kao i knjižnica umjetnina koja je otvorena za javnost.
Gröna Lund je zabavni park smješten na otoku Djurgården. U parku ima preko 30 atrakcija, mnogo restorana, a također služi i kao mjesto za koncerte. Otvoren je od kraja travnja do sredine rujna.
Kraljevska palača Drottningholm je privatna rezidencija švedske Kraljevske obitelji, sagrađena je u kasnom 16.-tom stoljeću. Nalazi se na otoku Lovön i popularna je turistička atrakcija. Možete ju posjetiti svaki dan od svibnja do rujna, samo vikendima od listopada do travnja, a palača je obično zatvorena na neke datume u studenom i siječnju.
Skogskyrkogården je groblje smješteno u Enskededalen oblast južno od centralnog Stockholma i proglašeno je UNESCO-vim mjestom svjetske kulturne baštine. U Tallum Pavilionu posjetitelji mogu vidjeti izložbu i pročitati priče o njegovom podrijetlu i dva arhitekta koji su ga stvorili.

JESTI VANI & NOĆNI ŽIVOT U STOCKHOLMU
Zbog imigracije u gradu je mnogo restorana sa najrazličitijom hranom i svih krajeva svijeta poput američkog fast fooda, azijskom, talijanskom, turskom, evropskom hranom srednjeg istoka i svakako skandinavskom kuhinjom. Posebno u Södermalmu, ali također i u Vasastanu i Kungsholmenu ćete otkriti da je noćni život više "trendi", mladenačkiji i boemski. Veća mjesta je moguće naći u dijelu oko Kungsträdgårdena, Berzelii parka, Stureplana i gradskog centra – ova su otvorena do 5 ujutro.

OBILAZAK STOCKHOLMA
Jani prijevoz čine stoskholmski metro ( Tunnelbana ) i dvije urbane željeznice, Roslagsbanan i Saltsjöbanan. Tu je također i željeznica predgrađa: Stockholmska komunalna željeznica ( pendeltåg ) i tri lake željeznice: Nockebybanan, Lidingöbanan i Tvärbanan. Autobusi također voze po gradu kao i brodska gradska linija Djurgårdsfärjan. Uobičajeni sistem karata dozvoljava lagani prelazak između različitih vrsta prijevoza. Postoje dvije glavne vrste karata, pojedinačna karta i putničke karte koje obe omogućavaju neograničeni prijevoz.

TOP PREPORUKE ZA STOCKHOLM
Ne zaboravite u Skandinaviji ste; Stockholm je skup grad za jesti i piti "vani". Ukoliko imate ograničeni budžet, zapamtite da svih pet hostela u gradu imaju uslugu "self-cateringa" i zajedničke prostorije ( dnevne boravke ) u kojima možete provoditi vrijeme.

 

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Pula) on hihostels.com: