Hosteli
HI Hosteli u svijetu
San Francisco
San Francisco je poznat po Golden Gate mostu, tramvajima i kineskoj četvrti. Kalifornijska zlatna groznica iz 1848. je gurnula grad u razdoblje ubrzanog rasta pa je danas "San Fran" popularna međunarodna turistička destinacija u koju ljudi dolaze posjetiti Alcatraz, Konzervatorij cvijeća i da bi doživjeli eklektičnu mješavinu Viktorijanske i moderne arhitekture.

SMJEŠTAJ U SAN FRANCISCOU

Hostel koji preporučamo je HI San Fancisco Downtown hostel, koji je smješten u turističkom dijelu sa restoranima, barovima, kazalištima, muzejima, trgovinama i sa "Chinatownom". Hostel ima strukturu hotela koji je obnovljen, sa privatnim i zajedničkim četverokrevetnim sobama. Također nudi obiteljske sobe, a super je za grupe. Krevetnina, takse i doručak su ukljućeni u cijenu; tu je i kuhinja, internet, TV i zajedničke prostorije ( dnevni boravak ), praona, prostorija za prtljagu i putna agencija.

Adresa: 312 Mason St. Union Square, San Francisco CA 9410
Tel: 1-415-788-5604
Email: SFDowntown@hiusa.org

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta:

Napravite svoje rezervacije on-line ili pogledajte druge hostele u San Franciscu i kliknite ovdje: Hosteli u San Franciscu.

Da biste saznali više o HI Hostelima u Sjedinjenim Državama, posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u SAD-u.

ŠTO VIDJETI I RADITI U SAN FRANCISCOU

Golden Gate most je viseći most koji predstavlja "Zlatna vrata", koja otvaraju zaljev San Francisca prema Tihom oceanu. Proglašen je jednim od modernih čuda svijeta od strane American Society of Civil Engineers. Putnički vodič Frommers smatra Golden Gate most kao vjerojatno najljepši i sigurno najfotografiraniji most na svijetu.
Otok Alcatraz se nalazi u zaljevu San Fraciscoa, 1,5 milja od obale i često zvan kao "The Rock" ("stijena"). Mali otok je najpoznatiji kao mjesto federalnog zatvora gdje su bili slavni zatvorenici poput Al Caponea, Roberta Franklina Strouda (čovjek ptica Alkatraza) i Georg "mašinka" Kelly. Danas je ova povijesna lokacija otvorena za obilaske. Posjetitelji mogu doći do otoka trajektom sa veza 33 u blizini Fisherman's Warfa u San Franciscu.

JESTI VANI U SAN FRANCISCU
San Francisco je poznat kao glavni grad SAD-a za restorane, gdje se poslužuju najbolja jela na svijetu od svježih lokalnih namirnica. Dvije kuhinje dominiraju gradom: probajte Azijsku u gradskom Chinatownu i Meksičku u Mission susjedstvu.

OBILAZAK SAN FRANCISCA
Javan željeznica u vlasništvu grada ( Muni ) upravlja sa obe, kombiniranom laganom željeznicom i podzemnom željeznicom ( the Muni Metro ), a također i mrežom autobusa. Ikone tramvaji voze po cesti u vanjskim dijelovima ali ispod ceste u centralnim dijelovima grada. Transbay Terminal je terminal za autobuse dužih putovanja ( kao što je Greyhound ) i kao kolodvor za regionalne autobuse. Mala flota brodova i trajekata vozi od trajektne zgrade i veza 39 do odredišta u Marin Countyju, Oaklandu i sjeverno do Vallejoa u Solano Countu. San Francisco međunarodni aerodrom se nalazi 13 milja južno od grada u San Mateo Countyju.


 

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Dubrovnik) on hihostels.com: