Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Nica
Nica je grad na jugu Francuske na obali Mediterana. Grad ima nadimak Nice la Belle ( Nissa la Bella in Nicard ),što znači lijepa Nica. Ovo je najveći grad francuske rivijere i turistička destinacija zbog svoje klime i prelijepe arhitekture.

SMJEŠTAJ U NICI

Preporučujemo vam Nice Camelias hostel. Opisan je kao mirna oaza u srcu grada. Smješten je u blizini željezničkog kolodvora, plaža i noćnog života stare Nice što ovaj hostel čini idealnim za svačiji ukus.

Adresa: 3, rue Spitalieri, 06000 Nice, (Alpes-Maritimes), France
Tel: +33-4-9362-1554 Email: nice-camelias@fuaj.org

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta: 

Napravite svoje rezervacije on-line ili pogledajte druge hostele u Nici i kliknite ovdje: Hosteli u Nici.
Da biste saznali više o HI Hostels u Francuskoj posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u Francuskoj.

ŠTO VIDJETI I RADITI U NICI

Place Massena je glavni gradski trg okružen palmama i borovima, to je super mjesto za javna događanja. Koristi se za koncerte, a posebno za vrijeme ljetnih festivala, Corso carnavalesque (karnevalska povorka ) u veljači, vojna procesija 14-tog srpnja ( Bastille dan ) ili druga tradicionalna slavlja i bankete.
Promenade des Anglais je tako nazvana nakon što su Englezi počeli provoditi zime u Nici. Neki bogati turisti su naručili i platili gradnju šetališta uz more. Do današnjih dana to je popularno mjesto za ugodne šetnje,a postalo je i omiljeno mjesto za bordere i skejtere. Plave kočije i „cabane“ su perfektne za ljenčarenje i razmišljanje o plavom azurnom moru zaljeva Bay of Angels. Brojna događanja se također ovdje zbivaju uključujući godišnji maskembal i „bitka cvijeća“.

JESTI VANI & NOĆNI ŽIVOT U NICI
Dok ste u Nici trebali bi probati lokalno jelo zvano Pissaladiere. Napravljeno je sa lukom i inčunima. Socca je vrsta palačinke napravljena od brašna slanutka, začinjena bogato crnim paprom, a jede se prstima dok je topla; pomalo je nalik na pizzu. Farcis nicois je jelo napravljeno od povrća punjenog mrvicama kruha, a salata nicoise je paradajz salata poslužena sa zelenim paprom, narezanim tvrdo kuhanim jajima, tunom ili inčunima i maslinama.
Grad nije prenatrpan klubovima koji su otvoreni do kasno. Ovdje je više kultura barova i malih super glazbenih mjesta koja sviraju jazz. Za toplog vremena noćni život se obično preljeva trgovima i ulicama gdje možete uživati u pivi ili vinu i toploj Mediteranskoj klimi.

OBILAZAK NICE
Nica Cote d'Azur aerodrom je glavni aerodrom u ovom dijelu. Nalazi se na Promenade des Anglais u blizini l'Arenas i ima dva terminala. Glavni željeznički kolodvor je Nice-Ville. Ultra brzi TGV vlakovi spajaju Pariz za manje od 6 sati,a Marseille za 2,5 sata. Nica također ima međunarodne veze sa Italijom, Švicarskom i Belgijom.

TOP PREPORUKE ZA NICU
Nica je prekrasna baza za dodatno otkrivanje okolice. Skijaški rezorti su samo 90 minuta udaljeni pa tako ovo nije samo ljetna destinacija.

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Kumrovec) on hihostels.com: