Naslovnica : Hosteli u svijetu : Sjeverna Amerika : New York
Hosteli
HI Hosteli u svijetu
New York
New York nije svačiji najdraži grad ? Bilo da mu se dive iz bliza ili iz daleka, kroz čaroliju TV-a i filmova uglavnom, NYC je ušao u srca i duše svijeta. Ovaj grad ima diskoe, teatre, noćne klubove, globalno poznate dijelove, svjetski poznate hotele i mnoga obilježja poput ikone Kipa slobode, Empire State Building, Central parka i Times Squarea. Ovo je jedan od najvažnijih gradova centar za trgovinu i financije.

STAYING IN NEW YORK

Želite li spavati u gradu koji nikada ne spava preporučamo HI New York City hostel koji je smješten na strateškom mjestu samo dva bloka od Central parka, odmah do podzemne i nekoliko minuta od glavnih atrakcija grada. Hostel ima 667 kreveta i kompletnu ponudu koju biste očekivali uključujući privatne sobe, kuhinju za goste, internet, zajedničke prostorije, igre i TV, klimu, bar, hranu, praonu, prostoriju za prtljagu i vrt. Krevetnina i takse su uključene u cijenu.

Adresa: 891 Amsterdam Av at West 103rd, New York
Tel: 1 212 9322300
Email: newyork@hiusa.org

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta:

Napravite svoje rezervacije za hostel u New Yorku i kliknite ovdje: Hosteli u New Yorku.

Da biste pronašli više hostela u SAD-u posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u SAD-u.

ŠTO VIDJETI I RADITI U NEW YORKU

Kip slobode je bio poklon Francuske Sjedinjenim Državama povodom stogodišnjice američke deklaracije nezavisnosti. Muzej i deseto-katno postolje su otvoreni za posjetitelje, ali su dostupni samo ako posjetitelji imaju "Monument Access Pass", što je rezervacija koju posjetitelji moraju napraviti prije svog posjeta i preuzeti ju prije ukrcaja na trajekt.
Empire State Building je Art Deco prepoznatljivi neboder sa 102 kata na raskršću Pete avenije i West 34 ulice. Tamo je jedan od najpoznatijih vidikovaca na otvorenom u svijetu, koji je posjetilo više od 110 milijuna ljudi. Na 86. katu se nalazi vidikovac sa impresivnim 360 stupnjeva pogledom na grad.
Central park je javna zelena površina u srcu Manhattana. Ima nekoliko jezera i bara, šetališnih staza, dva klizališta ( od kojih je jedno bazen u srpnju i kolovozu ), Central Park ZOO, Central Park Conservatory Garden, utočište za divlje životinje, veliko područje prirodnih šuma i amfiteatar na otvorenom koji priređuje ljetne festivale.
Times Square je glavno trgovinsko križanje na raskrižju Broadwaya i Sedme avenije, a proteže se od Zapadne 42. do Zapadne 47. ulice. To je još jedna ikona New Yorka i mjesto godišnjeg slavlja na Silvestrovo. Područje je prepuno barova, restorana i trgovina, te osvijetljenih reklamnih panoa.

JESTI VANI U NEW YORKU
Kao i u mnogim gradovima postoji bogata ponuda, multi-etnička područja kao dodatak tipičnim mjestima i restoranima za grad. Mogućnosti su beskonačne. Najbolje je izbjegavati turistička mjesta poput Little Italy i Times Squarea ukoliko želite najbolje uživati. Neka od područja gdje se mogu pronaći povoljniji super New York restorani su Chinatown, East Village i Lower East Side.

OBILAZAK NEW YORKA
Glavni način obilaska grda je podzemnom željeznicom, taxiji i autobusi su nadzemna opcija. Grad ima dva aerodroma, Newark i JFK. AirTrain JFK prevozi putnike direktno od grada do aerodroma.

TOP PREPORUKE ZA NEW YORK
Izbjegnite redove za put do Liberty Islanda, osim ukoliko doista želite vidjeti "gospođu" iz bliza. Alternativa sa koje se možete diviti prekrasnom nebu Manhattana je da se ukrcate na Staten Island trajekt. Putovanje od pet milja traje oko 25 minuta u svakom smjeru i sada je besplatno.

 

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Pula) on hihostels.com: