Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Milano
Milano je prepoznatljiv kao svjetski centar mode i dizajna pa tako ima veliki svjetski utjecaj na tim područjima. Metropolis je posebno poznat po svojim kućama mode i trgovinama ( poput Via Monte Napoleone ) i Galleria Vittorio Emanuele na Piazza Duomo ( sa reputacijom najstarijeg shoping centra u svijetu ). Grad ima bogatu kulturnu povijest i baštinu, te noćni život. Milano je dom brojnih poznatih jela, ka što su Panettone Božićni kolač i rižoto alla Milanese.

SMJEŠTAJ U MILANU

Preporučujemo da odsjednete u Piero Rotta hostel. Smješten je u blizini Fieramilano grada koji je udaljen samo 10 minuta podzemnom željeznicom od Rho-Fiere, a lako dostupan onima koji ptuju vlakom ili avionom. Pored svega što očekujete od hostela, ovaj ima krasan opuštajući vrt idealan za odmor i druženje.

Adresa: Via Salmoiraghi, 1, 20148 Milan
Tel: +39-02-39267095
Email: milano@aighostels.com


Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta: 

Napravite svoje rezervacije za milanski hostel on-line ovdje: Hosteli u Milanu
Da biste saznali više o HI Hostels u Italiji posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u Italiji.

ŠTO VIDJETI I RADITI U MILANU

Milanska katedrala je posvećena Santa Mariji Nascente i mjestu milanskog nadbiskupa. Bilo je potrebno pet stoljeća da se završi ova gotička katedrala i predstavlja četvrtu najveću crkvu na svijetu.
La Scala je svjetski poznato mjesto za teatar, operu i balet koje je kroz godine premijerno prikazivalo mnoge poznate produkcije. Interijer je prekrasno obnovljen, a tetar je također dom akademiji koja nudi profesionalno osposobljavanje za muzičare, plesače, scenografiju i menadžment pozornice.
Crkva Santa Maria delle Grazie je ujedno i dominikaski samostan, koji je na listi UNESCO-vih mjesta svjetske kulturne baštine. Crkva je također poznata po muralu Poslijednja večera Leonarda da Vincija.
San Siro stadion je nogometni stadion dom oba kluba, A.C. Milan i F.C. Internazionale Milano. Nazvan je u čast Giuseppe Meazzi, dvostrukom svjetskomprvaku. Pored nogometnih utakmica, San Siro je mjesto održavanja mnogih glazbenih koncerata.

JESTI VANI & NOĆNI ŽIVOT U MILANU
Milano je poznati grad u Evropi po svom jazz i rock noćnom životu koji počinje u 23 sata a završava u 4 sata ujutro. Najpopularnija mjesta noćnog života uključuju Brera oblast, gdje se može naći nekoliko modernih noćnih klubova i barova; područje ok Naviglija, nekada gradski stari industrijski kanali; i poznati Leoncavallo neposredno do Porta Ticinese. Centri sociali ( društveni centri ) su vrlo popularni jer su relativno jeftini a priređuju različite zabavne aktivnosti i kinematografska događanja.

OBILAZAK MILANA
Mreža javnog prijevoza se sastoji od tri metropolske željezničke linije, tramvaja, trolejbusa i autobusnih linija. Postoje i tri linije podzemne željeznice u sistemu koji se zove Milan Metro.
Grad ima dva međunarodna aerodroma. Malpensa međunarodni aerodrom, drugi najveći aerodrom u Italiji, je udaljen oko 50 km od centra Milana. Linate aerodrom, koji je na rubu grada, se uglavnom koristi za domaće i kraće međunarodne letove, sa preko 9 milijuna putnika u 2007. godini.

TOP PREPORUKE ZA MILANO
"Fiera di Senigalla" je tjedni tradicionalni sajam koji se održava subotama, gdje se prodaju različite stvari poput bicikala, antikviteta, knjiga, kao i razne stvari iz svih dijelova svijeta koje reflektiraju milansko multi-etničko društvo.

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Samobor) on hihostels.com: