Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Madrid
Madrid pored toga što je glavni i najveći grad Španjolske je također poznat kao centar mode, umjetnosti i boemske kulture.

SMJEŠTAJ U MADRIDU

Preporučujemo vam da odsjednete u HI hostelu Santa Cruz de Marcenado hostel  smještenom u blizini kolodvora podzemne željeznice. Hostel ima lift, praonu, kuhinju za goste, zajedničku prostoriju sa TV-om i klimu. Rezervacije za Santa Cruz de Marcenado hostel se mogunapraviti on-line na www.hihostels.com.


Adresa: Calle Santa Cruz de Marcenado, 28, 28015 - Madrid.
Tel: 34 91 5474532
Email: alb.juv.marcenado@madrid.org 


Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta: 

Napravite svoje rezervacije on-line ili pogledajte druge hostele u Madridu i kliknite ovdje:
Hosteli u Madridu
Da biste saznali više o HI Hostels u Španjolskoj posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u Španjolskoj

ŠTO VIDJETI I RADITI U MADRIDU I OKOLICI

Obilazak pješice je apsolutno neophodan da bi se doživio duh ulica Madrida.
Dobra polazišna točka je Puerta del Sol, koja je smještena centralno u južnom dijelu grada. Od tamo možete istražiti nekoliko ulica kao na primjer Preciados ulicu – pješačku zonu sa velikim dućanima poput El Corte English. Također možete posjetiti Plazu Mayor sagrađenu u 17-tom stoljeću.
Parado muzej je jedan od najvećih muzeja u svijetu. Teško je pogledati sve za vrijeme jedne posjete. Među 3000 slika izlažu se djela Velasqueza i Goye. Tu su također između ostalih i djela Murilla, El Greca, Rubensa i Ticijana. Otvoreno je od utorka do subote od 9 do 19 sati i nedjeljom do 14 sati.
Kraljevska palača se koristi samo za neke službene prigode. Možete ju posjetiti od ponedjeljka do subote od 9 do 18 sati i nedjeljom do 15 sati. Ulaznica uključuje obilazak sa vodičem. Trebali b doći ranije.
Južno od Plaze Major je stari dio grada. Svake nedjelje ujutro možete prisustvovati El Rastrou, sajmu gdje se prodaje sve što možete zamisliti, uglavnom korištene stvari.
El Escorial neki smatraju osmim čudom svijeta. Ova dva arhitektonska kompleksa su od vrlikog povijesnog i kulturnog značaja. Sagradio ga je Philip II u šesnaestom stoljeću da bi obilježio pobjedu nad Francuzima u bitci kod San Quentina. To je također i mauzolej njegova oca Charlesa V. Možete posjetiti manastir, dvije palače, crkvu, dva groblja, bogatu knjižnicu i vidjeti mnoge umjetnine od travnja do rujna od 10 do 19 sati i od listopada do ožujka do 18 sati. Ponedjeljkom je zatvoreno. Vlakovi idu sa madridskog Atocha kolodvora. Put traje jedan sat. Od željezničke stanice voze autobusi prema gore.
Toledo je stari dio grada proglašen nacionalnim povijesnim obilježjem i očuvan je sve od srednjeg vijeka. Sagrađen je na brdu okružen rijekom Tagus, a ulice koje vode prema gore su uske i poput labirinta. Glavni spomenici koje treba posjetiti su: crkva Santo Tome, La Casa Museo de El Greco, Toledo katedrala, sinagoga Transit i El Alcazar. Vlakovi kreću iz Madrida osam puta dnevno sa Atocha stanice. Put traje sat i pol. Od željezničke stanice vas autobusi voze do centra grada.

JESTI VANI & NOĆNI ŽIVOT U MADRIDU
Najbolja stvar za probati kada dođete u Španjolsku je tradicionalni tapas – male lepinje kruha, mesa, povrća, krumpira i morske hrane. Specijaliteti potekli iz glavnog grada Španjolske su uglavnom guste juhe i gulaši. Klasika je pečeni odojak i janjetina. Noćni život u Madridu se nastavlja do ranih jutarnjih sati. Mnogo pubova se nalazi oko Plaze Dos de Mayo u dijelu poznatom kao Malasana.

OBILAZAK MADRIDA
Madrid ima dva željeznička kolodvora za duge linije: Atocha i Chamartin. Mreža metro omogućuje vrlo lagan obilazak grada i najpraktičniji je oblik prijevoza da se prijeđe grad. Može se voziti između 6 i 1.30 sati ujutro. Možete uzeti vlak do Lisabona, Granade i Barcelone. Po ljeti trebaju se napraviti rezervacije za vlak. Autobusi će vas prebaciti prema ili sa Barajas međunarodnog aerodroma, a voze svakih deset minuta sa podzemnih stajališta Plaza Colona u srcu grada. Put do centra grada traje 30 minuta

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Dubrovnik) on hihostels.com: