Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Lyon
Lyon je poznat po svojoj povijesnoj i arhitekturalnoj prepoznatljivosti i proglašen je UNESCO mjestom svjetske baštine. Kao kulinarski glavni grad Francuske ovo je ujedno mjesto za degustaciju najbolje hrane koju ova zemlja može ponuditi.

SMJEŠTAJ U LYONU

HI hostel Lyon hostel smješten je u blizini renesansne četvrti između St. Jean katedrale i Galsko-Romanskog muzeja. Ima kapacitet za 180 gostiju a nudi kuhinju, praonu i TV.


Adresa: 41-45 Montée du Chemin Neuf, 69005 Lyon, (Rhône)
Tel: +33-4-78-150550 Email: lyon@fuaj.org


Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta:

Napravite svoje Lyon hostel rezervacije on-line ovdje: Hosteli u Lyonu.
Da biste saznali više o HI Hostels u Francuskoj posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u Francuskoj.

 

ŠTO VIDJETI I RADITI U LYONU

Basilica Notre-Dame de Fourviere je sagrađena kao znak pobjede kršćanskih vrednota nad socijalistima lyonske komune 1870. godine. Njen dizajn potjeće iz romaničkog i bizantinskog stila arhitekture sa lijepim mozaicima, prekrasno oslikanim staklima i kriptom Saint Josepha. Bazilika nudi vođene obilaske i posjeduje muzej sakralne umjetnosti.
Braća Lumiere su izumili kino u ovom gradu 1895. godine.
Muzej Lumiere je fascinantni primjerak arhitekture i posjeduje mnoge od njihovih prvih izuma uključujući i druge rane kinematografske i fotografske artefakte.

JESTI VANI & NOĆNI ŽIVOT U LYONU
Lyon je poznat po svojim jutarnjim obrocima koje su konzumirali njegovi radnici (svile). "Machons" se rade od lokalnog mesa ili kobasica i obično se pije crno vino Beaujolais. Također možete probati salatu tradicionalnu za to područje znanu kao "Salade Lyonnaise" koja se sastoji od zelene salate, slanine, "croutona" i jaja.
Povijesnu arhitekturu grada je najbolje pogledati po noći kada više od 100 mjesta osvijetljeno. Prekrasno je samo šetati okolo i uživati u atmosferi. Stari Lyon, banke Saone, Presqui'le i Croix Rousse su mjesta sa najviše života po noći. Ima mnogo raznih tematskih barova i pubova uključujući irski, engleski, latino i kubanski.

OBILAZAK LYONA
Sant Exupery međunarodni aerodrom je smješten 20 km ( 12 milja ) istočno od Lyona i služi kao baza za domaće i međunarodne letove.
Lyon je spojen TGV-om i ima dva glavna željeznička kolodvora: Lyon Part-Dieu i Lyon Perrache. Kroz grad prolaze Euroline vagoni; terminal je smješten na Perrache željezničkom kolodvoru. Perrache je također polazište tramvaja, lokalnih i regionalnih autobusa, metro linije A, usluge za iznajmljivanje bicikala "Velo'v" i taxija.


Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Zadar) on hihostels.com: