Hosteli
HI Hosteli u svijetu
London
London je jedan od najraznolikijih gradova na planeti. Tu su super muzeji, kazališta i galerije kao i neki od najboljih shoppinga u svijetu.

SMJEŠTAJ U LONDONU

Ako tražite ugodno mjesto u Londonu preporučujemo da odsjednete u hosteli sa 4 zvjezdice St Pancras YHA Hostel, smještenom lblizu St. Pancras željezničke / metro stanice, terminala za Eurostar vlakove i samo nekoliko minuta od centra grada. Ima privatne sobe te krevete u zajedničkim sobama, praonu i prostoriju za odmor sa TV-om, pristup internetu i obroke. Doručak nije uključen u cijenu.

Adresa: 79/81 Euston Road, London, NW1 2QS, England.
Tel: 44-207-388-9998.
Email: stpancras@yha.org.uk

Također preporučujemo Holland Park YHA Hostel iu londonskom pitoresknom dijelu grada Kensington. To je palača iz 1607. godine u jacobeanskom stilu. Današnji omladinski hostel ima zajedničke sobe, prostoriju sa TV-om, pristup internetu, kuhinju za goste i praonu. Krevetnina i doručak su uključeni u cijenu.

Adresa: King George VI Memorial Youth Hostel, Holland Walk, Kensington, London
Tel. 44-207-9370748.
Email: hollandpark@yha.org.uk

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta: 

Napravite svoje rezervacije on-line ili pogledajte druge hostele u Londonu i kliknite ovdje:
Hosteli u Londonu.
Da biste saznali više o HI Hostels u Engleskoj posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u Engleskoj.

Molimo vas obratite pažnju da je rezerviranje u svim HI Hostelima u Engleskoj dostupno samo članovima Hostelling Internationala.

Make your reservation online or view other hostels in in London by clicking here: London Hostels
To find out more about HI Hostels in England visit Hostelling International’s website here: England Hostels
Please note that bookings at all HI Hostels in England are only available to members of Hostelling International.

ŠTO VIDJETI I RADITI U LONDONU

Westminster Abbey je impresivna građevina gotičke arhitekture. Na ovom mjestu se okrunjuju plemići u UK. Također, ovdje je pokopano  nekoliko britanskih vladara uključujući Elizabetu I. možete ući od ponedjeljka do subote od 7.30 do 18 sati, srijedom do 17.45 sati, nedjeljom između misa je besplatno – samo ćete trebati platiti ulaz u kapelice.
Parlament, poznat po Big Benu, sastoji se od  dva doma - House of Commons i House of Lord. Moguće ih je posjetiti oba i sa galerije gledati neku raspravu. Zbog sigurnosnih mjera ulaz može biti vrlo spor. House of Commons se može posjetiti od ponedjeljka do četvrtka od 14.30 do petka od 9.30 do 15 sati. House of Lords, od ponedjeljka do četvrtka od 14.30 do 20. sati. Za vrijeme kolovoza i rujna su na godišnjem odmoru. Ulaz za oba je besplatan.
Buckinghamska palača je rezidencija kraljevske obitelji. Turisti dolaze gledati izmjenu straže koja se događa svaki dan u 11.30 sati – da bi dobili dobro mjesto trebate doći bar pola sata ranije. Buckinghamska palača je zatvorena prema St. Jamesovom parku, Green parku i malo dalje od Hide parka; to su super mjesta za osmor ili piknik.
London Tower potječe iz 1078. Kroz povijest London Tower je bio utvrda, kraljevska rezidencija i zatvor. Danas se tu čuvaju kraljevski dragulji i kraljevska oružarnica ( u White Toweru). Možete proći kroz svaku sobu i otkriti turbulentnu i krvavu povijest. Dok šećete kroz vrtove vidjet ćete brojne vrane koje prema legendi (ispričanoj Charlesu II), ako bi ikada napustile Tower, to bi okončalo monarhiju. Nije preporučljivo posjet za vrijeme vikenda jer je onda tamo previše ljudi. Možete ući od ponedjeljka do subote od 9.30 do 17 sati, nedjeljom od 14. do 17 sati. Hodajući od Towera prema rijeci Thamesi vidjet ćete Tower most, koji je najprepoznatljiviji simbol Londona.
Covent Garden je bio prije mnogo vremena tržnica za povrće. Danas je to jedno od najinteresantnijih područja za pješake u gradu. Ovdje su mnoge galerije, pubovi i trgovine. U Covent Gardenu će uvijek biti mnogo ljudi koji uživaju u pantomimi i žonglerima ili slušaju razne bendove kako sviraju na ulici. Od tamo možete odšetati do Piccadilly Circusa gdje ćete naći jednu od najboljih trgovina sa CD-ima u Londonu, Tower Records, a zatim odšetati kroz Soho.
Soho, dio Londona, je dom za neka od glavnih kazališta sa najboljim mjuziklima. Sastajalište je mnogim stanovnicima Londona koji provode puno vremena u živopisnim i pjesničkim kafeima i pubovima. Ovo područje je također dobro poznato po vezama sa sex industrijom i u Sohz ćete naći mnoge trgovine i buran noćni život. 
Hampton Court je prekrasna palača smještena na rubovima Londona. Ovo je najveći dvorac u UK, u vlasništvu je Tudor dinastije te je jednom bio rezidencija Henryju VIII. Vrijedi provesti bar jedno popodne opuštajući se u ukrašenim vrtovima i perivojima dvorca. Posjeti su svaki dan od 9.30 do 18 sati (do 16.30 sati po zimi). Da bi došli tamo možete uzeti vlak od Waterloo stanice i trebat ćete kupiti kartu za zonu broj 6.
Londonski West End prikazuje svjetski poznate mjuzikle poput Les Miserables, Mačke i Fantom iz opere. Većina teatara se nalazi oko Piccadilly Cirscusa. Predstave počinju oko 19.45 sati, ali dva puta tjedno se prikazuju predstave koje posjetitelji mogu vidjeti od 15 sati.

JESTI VANI & NOĆNI ŽIVOT U LONDONU
London je imao jako puno doseljenika različitih nacionalnosti. Svaka zajednica ima svoje restorane u različitim dijelovima. Postoje talijanski, egipatski, indijski, grčki, tajlandski i kineski. Druga mogućnost su engleski pubovi jer oni često nude jeftine obroke i pripremaju tradicionalnu hranu. Većina pubova je puna od 19 sati. U Londonu je tradicija da se nakon posla pije pivo, to je dio povijesti grada. Ako je vrijeme dobro uobičajeno je vidjeti ljude kako se skupljaju na pločniku ispred vrata pubova i razgovaraju.

OBILAZAK LONDONA
Gradski prijevoz je vrlo efikasan. Najbrži način transporta je podzemna željeznica ili Tube koja ima mnogo linija po cijelom gradu. Postoje različite karte ovisno o području i vremenu, tj. danima. Zona broj 1 i broj 2 su dovoljne da pokriju centralni London.
Dnevni autobusi su dobra opcija za razgledavanje Londona. Također postoje noćni autobusi („N“) koji prometuju gradom od 23.30 sati do 6 sati. Možete dobiti besplatnu mapu sa svim linijama prijevoza na stanicama Tubea: Victoria, Oxford, Circus, Piccadilly, Euston, King's Cross St. James park i Heathrow.
Većina međunarodnih letova slijeće na Heathrow aerodrom. Od tamo je najbolji način za doći do bilo kojeg dijela centralnog Londona podzemna željeznica (Tube). Put traje 45 minuta. Od Gatwick aerodroma možete uzeti the National Express Gatwick do stanice Victoria.

TOP PREPORUKE ZA LONDON
Za ulaz u nekoliko gradskih muzeja trebate platiti. Jedno od najpovoljnijih rješenja je da kupite ulaznice za posjet petnaest glavnih muzeja i galerija. Jedan takva ulaznica je White Pass Card koja vrijedi od tri do sedam dana, a počne vrijediti od prvog muzeja kojeg posjetite. Zašto ne biste posjetili British Museum, National Gallery, Tate Gallery, Madame Tussauds i Rock Circus.

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Pula) on hihostels.com: