Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Lisabon
Portugalski najveći grad je ujedno i glavni grad. Iako, za razliku od većine glavnih gradova, ovaj status nikada nije bio dodijeljen ili potvrđen službeno. Smješten uz more, razne invazije su ostavile svoj trag,a mješavina arhitektonskih stilova iz prošlih vremena pod maorskom i rimskom vladavinom je vidljiva. U Lisabonu su veliki stadioni (Sporting i Benfica) gdje možete prisustvovati važnim nogometnim utakmicama i muzičkim koncertima. Kada biste rado otišli od lisabonskog gradskog života i malo se opustili, pješčane plaže su samo 15 km udaljene.

SMJEŠTAJ U LISABONU

Preporučujemo da odsjednete u Lisabon Centre hostel, prekrasna gradska kuća sagrađena u 19. stoljeću. Smještena je odmah pored Marques de Pombal i Avenida da Liberdade. Picoas metro stanica (žuta linija) je jedan od ulaza. Spomenici, muzeji, crkve i noćni život su lako dostupni autobusom ili metroom ili čak pješice.

Adresa: Rua Andrade Corvo, 46. 1050-009 Lisboa
Tel: +351 213532696.
Email: lisbon@movijovem.pt

Ako tražite drugačije iskustvo preporučujemo da odsjednete u Lisabon Catalazete hostel In. U osamnaestom stoljeću je to bila utvrda. Hostel se nalazi na Estoril obali u gradu Oeiras. Hostel nudi pristup internetu, praonu i obroke. Krevetnina i doručak su uključeni u cijenu. 

Adresa: Estrada Marginal (near Inatel) - 2780-267 Oeiras
Tel: +351 214430638.
Email: catalazete@movijovem.pt


Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta:

Napravite svoje rezervacije on-line ili pogledajte druge hostele u Lisabonu ovdje: Hosteli u Lisabonu.
Da biste saznali više o HI Hostels u Portugalu posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u Portugalu.


ŠTO VIDJETI I RADITI U LISABONU

Baixa je idealna za obilazak ulica pješke kako biste uživali u živopisnoj arhitekturi. Možete se popeti na okolne brežuljke kroz Santa Justa ili žičarom otići u Chiado.
Stari grad Alfama vrijedi posjetiti. Ulice nude fascinantne spektakle, a okrunjene su dvorcem Sao Jorge. Sagrađen u petom stoljeću od Vizigota ovo je bila rezidencija kraljevske obitelji između četrnaestog i šesnaestog stoljeća. Iz dvorca ćete imati potpun pogled na Lisabon. Možete ga posjetiti od travnja do rujna, od 9-21 sat; od listopada do ožujka do 19 sati. Ulaz je slobodan.
El Barrio de Belem je smješten u predgrađima Lisabona. Ovdje je Jeronimos manastir iz 1496.; možete ga posjetiti svaki dan osim ponedjeljkom od 10-17 sati. Deset minuta odavde je toranj Belem, sagrađen u šesnaestom stoljeću da pazi na brodove. Možete ga posjetiti od 10-17 sati.

JESTI VANI U LISABONU
Tradicionalno morska hrana je odlična u ovom dijelu pa bi je trebali probati dok ste tu. Različita jela poput lista, odrezaka tune i bakalara se pripremaju na različite načine.

OBILAZAK LISABONA
Javni prijevoz osigurava Carris autobusi i metro. Ako odsjednete u Lisabon Centre hostel Picoas metro stanica (žuta linija) je doslovno pred vratima. Lisabon je samo pet sati od grada Faro na obali Algarve. Od željezničkog kolodvora Santa Apolonia kreću vlakovi za Pariz i Madrid. Eurailpass vrijedi za cijelu željezničku nacionalnu mrežu.
Lisabonski aerodrom je spojen sa centrom grada autobusima 44 i 45 koji kreću od turističkog ureda, a vožnja traje samo 20 minuta.

TOP PREPORUKE ZA LISABON
Svake druge i četvrte nedjelje svakog mjeseca u gradu Sao Pedro de Sintra se održava veliki sajam buvljak, Feira de Sao Pedro koji potječe iz davnih vremena Križara. Na ovom popularnom sajmu ćete pronaći mnoge lokalne antikvitete i predmete na prodaju. Promet može biti vrlo loš pa se pripremite.

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Kumrovec) on hihostels.com: