Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Frankfurt
Frankfurt je peti najveći grad i smješten je na glavnoj rijeci njemačkog središnjeg pojasa. Kao najveće financijsko središte kontinentalne Evrope, ovaj grad ima golem utjecaj na pitanja trgovine, financija, kulture, transporta, obrazovanja i turizma. Ima mnogo muzeja, građevina i sajmova koji privlače mnogo posjetitelja svake godine.

SMJEŠTAJ U FRANKFURTU

Preporučujemo da odsjednete u frankfurtskom omladinskom hostelu Haus der Jugend smještenom 1 km od starog gradskog centra. U blizini je frankfurtske operne kuće, muzeja, glazbenih klubova i restorana. Kapaciteta za 436 gostiju a ponuda uključuje pristup internetu, TV i obroke.

Adresa: Deutschherrnufer 12, 60594 Frankfurt am Main
Tel: +49-69-6100150
Email: jugendherberge-frankfurt@t-online.de

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta:

Napravite svoje rezervacije za frankfurtski hostel on-line i kliknite ovdje: Hoteli u Frankfurtu

Da biste saznali više o HI Hostels u Njemačkoj posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u Njemačkoj

ŠTO RADITI I VIDJETI U FRANKFURTU

Katedrala Bartholomeja (Dom Santkt Bartholomaus) je gotička građevina koja je sagrađena u 14. i 15. stoljeću. Od 1356. na ovamo, kraljevi Svetog rimskog carstva su bili birani u toj crkvi, a od 1562. do 1792. su rimsko-germanski carevi bili krunjeni tu.
Stara opera (Alte Oper) je sagrađena 1880. Do kasnih 1070-tih je imala nadimak "Njemačka najljepša ruševina". Zbog pritiska javnosti, naposlijetku je u potpunosti obnovljena i otvorena 1981. Danas je to koncertna dvorana, a natpis na njoj kaže: "Dem Wahren, Schönen, Guten" (Zaista, lijepa, dobra).
Museumsuferfest (festival muzeja na obalama rijeke ) je jedan od najvećih kulturnih festivala koji privuće više od 3 milijuna posjetitelja u periodu od 3 dana. Održava se godišnje krajem kolovoza na obje obale Maine. Više od 20 muzeja koji se tamo nalaze su otvoreni do kasno u noć. Još k tome tamo su posebne atrakcije poput bendova u živo, plesni showovi, nekoliko boxova za zanate, nakit, odjeća i hrana iz cijelog svijeta. Završava se sa spektakularnim vatrometom.

NOĆNI ŽIVOT U FRANKFURTU
Živopisna mješavina klubova pretvorenih u pivovare, funky DJ barova i loungeva u napuštenim tvornicama, pretvaraju noćni život Frankfurta u malo otkačeniji od vašeg prosječnog iskustva nekog centra grada. U kući trance glazbe lako je pronaći techno-pulsirajuća mjesta i cafee otvorene do kasna. Možete također rasplesati noć u elegantnim mjestima u gradskim visoko uzdižućim neboderima. Malo je opušteniji ritam u tavernama i pivskim vrtovima južno od rijeke gdje se jabučno vino poslužuje u kriglama. Većina barova je otvorena do 1 sat poslije ponoći preko tjedna, a vikendom do ranih jutarnjih sati.

OBILAZAK FRANKFURTA
Frankfurt Hauptbahnhof željeznički kolodvor je glavno polazište za međugradske i lokalne vlakove. Sve Rhine-Main S-Bahn linije, dvije U-Bahn linije, nekoliko tramvajskih i autobusnih linija se zaustavljaju ovdje također. Frankfurtski aerodromski kolodvor spaja Frankfurtski međunarodni aerodrom sa glavnom željezničkom mrežom. Franfurtski treći međugradski kolodvor je Südbahnhof, smješten u Sachsenhausen.

Grad ima dvije podzemne željeznice: U-Bahn i S-Bahn, kao i tramvaje koji voze svakih 10 minuta. Brojne autobusne linije zaokružuju frankfurtski javni prijevoz. Noćni autobusi preuzimaju vožnje U-Bahna i tramvaja između 1.30 i 3.30 poslije ponoći.
Taxiji se mogu naći u blizini većine S-Bahn i U-Bahn stanica i glavnih raskršća. Velotaxiji su također postali popularni. Vozač vozi tricikl sa zaštićenim dijelom za putnike. Ima mjesta za dvije osobe a vožnje pokrivaju cijeli grad.
Deutsche Bahn iznajmljuje bicikle na glavnim reaskršćima i željezničkim stanicama. Može ih se iznjamiti ma dan za 15 eura. Franfurt ima mrežu modernih biciklističkih staza po cijelom gradu, pa je to dobar naćin za obilazak.

TOP PREPORUKE ZA FRANKFURT
Po ljeti mnoga mjesta otvaraju klubove na otvorenom po plažama i nude dobru zabavu uz roštilj i odbojkaške turnire. To je stvarno zabavan način za provesti vrijeme u gradu!

 

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Zagreb) on hihostels.com: