Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Firenca
Firenca je glavni grad talijanske pokrajine Toskane. Smatra se rodnim gradom talijanske renesanse i nevjerojatno je lijepa. 1982. ju je UNESCO proglasio mjestom svjetske kulturne baštine i to je jedno od najpoželjnijih mjesta za posjetiti u svijetu. Grad je također imao veliki utjecaj na evfopsku muziku, arhitekturu, obrazovanje, kuhinju, modu,filozofiju, znanost i religiju. Povijesno središte Firence se sastoji od mnogo elegantnih trgova (piazza), renesansnih palača (palazzo), akademija, parkova, vrtova, crkava, samostana, muzeja i umjetničkih galerija.

SMJEŠTAJ U FIRENCI

Preporučujemo vam da odsjednete u Villa Camerata hostelu koji se nalazi 4 km od centra Firence. Hostel je stara seoska kuća sagrađena u sedamnaestom stoljeću smještena u sredini parka sa velikim stablima i lijepim vrtom sa rijetkim botaničkim vrstama; ovo je odlično mjesto za odmor. Kreveti su u zajedničkim sobama, pristup internetu je na raspolaganju, prostorija sa TV-om, praona i obroci. Krevetnina i doručak su uključeni u cijenu.

Adresa: Viale Augusto Righi 2-4, 50137 Firenze (FI) 
Tel: +39-055-601451
Email: firenze@aighostels.com

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta:

Napravite svoje rezervacije on-line ili pogledajte druge hostele u Firenci ovdje:
Hosteli u firenci
Da bi saznali više o hostelima u Italiji posjetite Hostelling International stranice ili kliknite ovdje: Hosteli u Italiji

ŠTO RADITI I VIDJETI U FIRENCI

Katedrala Santa Maria del Fiore je nekoliko minuta hodom od željezničkog kolodvora. Sagrađena je 1296. i bilo je potrebno skoro dva stoljeća da bude završena. Brunelleschijeva kupola je poseban primjer njegovog tehničkog i matematičkog genija. Možete ići gore i vidjeti cijeli grad jer je to najviša građevina u Firenci. Otvoreno od 9 do 18 sati.
Nasuprot katedrale je krstionica, prekrasna zbog svojih brončanih vrata. Istočnim vratima, koja je dizajnirao Lorenzo Ghilberti, je ime dao Michelangelo: "Vrata raja". Možete ući u krstionicu od 13 do 18 sati.
Galerija Uffizi je jedan od najstarijih i najpoznatijih umjetničkih muzeja u svijetu i golema ostavština obitelji Medici. Posjeduje djela od trinaestog do osamnaestog stoljeća uključujući umjetnike poput Giotta, Leonarda Da Vincija, Rembrandta, Goyu i Raphaela kao samo od nekih. Galerija je otvorena od utorka dosubote od 8.30 do 18.50 i nedjeljom od8.30 do 13.50, ali je zatvorena ponedjeljkom.
Palazzo della Signoria je sagrađena između 1299. i 1314. godine i bila je poznata kao glavni ured vojvode Medici. Otvorena je od 9 do 19 sati, osim četvrtkom kada je zatvorena. Sve do pred nekoliko godina tu je bila skulptura David od Michelangela, ali je sada to kopija. Original je izložen u Accademia galeriji (pogledaj niže). Loggia della Signoria, galerija skulptura na otvorenom, se nalazi u desnom kutu palače. Nasuprot je ogromna fontana sa skulpturom Neptuna.
Galerija Accademia posjeduje skulpturu David od Michelangela. Otvorena je od utorka do nedjelje ali zatvorena ponedjeljkom (molimo provjerite radno vrijeme). Preporučljivo je posjetiti ju rano ujutro.
Ponte Vecchio je jedan od najprepoznatljivijih krajolika Firence. Most preko rijeke Arno je jedini koji je odolio Drugom Svjetskom ratu. Kapelice Medici u Basilici San Lorenzo sadrže dvije strukture koje su dodane Brunellescijevom originalnom dizajnu, koje su trebale veličati moć Medicijevih kao velikih vojvoda od Toskane. Jedna je Sagrestia Nuov, koju je dizajnirao Michelangelo. Druga je Cappella dei Principi, od šesnaestog i sedamnaestog stoljeća " Chapel of the Princes".
Museo Nazionale leži između Duomoa i Piazze della Signoria i Pallazzo Podesta (Bargello). Danas ima veliku zbirku skulptura, uključejući Donatellovog Davida. Otvoreno od utorka do subote od 9 do 14 sati, nedjeljom do 13 sati i zatvoreno ponedjeljkom.
Nakon cjelodnevnog putovanja po raznim muzejima i mjestima, nema ničeg boljeg od odlaska na Piazza Michelangelo. Zalazak sunca sa ovoga mjesta je spektakularan; pogled na grad je nevjerojatan. Baš u tom trenutku ćete steći pravi doživljaj Duomoa dok dominira obrisima grada.

OBILAZAK FIRENCE
Svi vlakovi dolaze na Santa Maria Novella kolodvor, koji se nalazi u blizini turističke zone. U gradu voze autobusi. Karte se moraju kupiti prije ukrcavanja a kod ukrcavanja se pregledavaju. Većina atrakcija se nalazi u centru, pa su zbog toga dostupne za obilazak pješice.
Siena se nalazi samo jedan sat udaljenosti od Firence. U srednjem vijeku je grad bio nezavisna republika i suparnik svom susjedu.  Podijeljen je u 17 oblasti i svake godine se održava posebna utrka konja koja se događa na Pizza del Campo kao dio lokalne zabave. Na kraju trga je Palazzo Comunale, koja se smatra jednom od najljepših gotičkih građevina u Italiji. Otvoreno od ožujka do studenog od 9.30 do 19.45, svake nedjelje a ostalim danima do 13.45 sati.
Možete posjetiti Pisu i Piazzu del Duomo (češće poznatiju kao Campo dei Miracoli), gdje su katedrala i kosi toranj. Galileo je podigao 294 stepenice tornja za eksperimente sa gravitacijom, ali na žalost danas nije moguće ući u unutrašnjost tornja. Procjenjuje se da se i dalje naginje 1 do 2 mm godišnje. Nakon razgledavanja Campo Dei Miracoli, možete se odšetati do Via Santa Maria i istraživati stari grad.

TOP PREPORUKE ZA FIRENCU
Ako će vaš posjet biti kratak, uzmite u obzir radno vrijeme atrakcija i da ih je većina zatvorena ponedjeljkom tako da ne izgubite ništa od ljepota koje nudi Firenca i njena okolica.

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Pula) on hihostels.com: