Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Dublin
Dublin je glavni grad Republike Irske, smješten je na istočnoj obali ušća rijeke Liffey. Najpoznatiji po svojoj sceni žive muzike i prijateljskoj kulturi Dublinov glavni izvozni proizvod je svjetski brand Guinness.

SMJEŠTAJ U DUBLINU

Preporučujemo da odsjednete u Dublin International hostelu smještenom u srcu grada. Ovaj novo obnovljeni hostel nudi prostrane ugodne zajedničke prostorije, sobu sa igrama, prostor za sjedenje na otvorenom sa dječjim igralištem i konferencijske prostorije.

Adresa: 61 Mountjoy Street, Dublin 7
Tel: +353-18301766
Email: dublininternational@anoige.ie

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta: 

Napravite svoju rezervaciju za HI hostel u Dublinu ovdje: Dublin International hostel.

Da biste saznali više o HI Hostels u Republici Irskoj posjetite Hostelling International stranice ili kliknite ovdje: Hosteli u Republici Irskoj.


ŠTO RADITI I VIDJETI U DUBLINU

Nacionalni muzej Irske ima snažni naglasak na irsku umjetnost, kulturu i povijest. Arheološki dio u Kildare Streetu prikazuje prethistorijsku Irsku, uključujući rane radove u zlatu, crkvena blaga te vikinški i srednjovjekovni period. Također, izloženi su predmeti iz Egipta, Cipra i rimskog svijeta. Dekorativna umjetnost i povijest su dio zbirke koja je u Collins Barracksu gdje postoji gift shop i cafe.
Guinness Storehouse je izložba koja priča 250-godišnju povijest ovog svjetski poznatog pića i nalazi se u St. James' Gate Brewery. Izložba se prostire preko sedam katova okružujući stakleni atrij u obliku krigle Guinnessa. Prizemlje prikazuje četiri sastojka pive, vodu, ječam, hmelj i kvasac kao i osnivača pivovare Arthura Guinnessa. Drugi katovi prikazuju povijest reklamiranja Guinnessa i interaktivni izložak koji potiče odgovorno pijenje. 2006. je otvoreno novo krilo sa instalacijom današnje proizvodnje pive. Na sedmom katu je Gravity Bar gdje posjetitelji mogu zatražiti besplatnu kriglu i uživati u 360 stupnjeva pogledu po Dublinu.

JESTI VANI & NOĆNI ŽIVOT U DUBLINU
Noćni život u Dublinu je bogat sa nekoliko dijelova gdje je mnogo restorana, barova i pubova – u mnogima svira živa muzika i poslužuje se nacionalni specijalitet, Guinness! Posjetite St. Stephen's Green, posebno Harcourt Street, Camden Street, Wexford Street i Leeson Street. Svjetski najpoznatiji dio za noćni život je the Temple Bar area odmah južno od the River Liffey.

OBILAZAK PO DUBLINU
Dublin ima izrazitu mrežu autobusa koji spajaju sve dijelove grada i predgrađa. Većina ih je u Dublin Busu (Bus Atha Cliath), ali nekoliko manjih kompanija također postoji. Cijene su bazirane na prijeđenoj udaljenosti i karte su dostupne u busevima. The Dublin Suburban Rail mreža je sistem od pet željezničkih linija koje uglavnom voze po the Greater Dublin Area.
Dublin Bikes je javni sistem iznajmljivanja bicikala koji postoji u gradu Dublinu od 2009. Da biste koristili sistem možete kupiti a Long Term Hire Card koja košta 10 eura ili kartu za tri dana koja košta 2 eura. Korisnici također trebaju ostaviti 150 eura depozita upotrijebivši kreditnu karticu ili bankovni ček koji će biti upotrijebljeni ako se bicikl ne vrati. Prvih pola sata svake vožnje je besplatno, nakon čega se naplaćuje mala naknada za uslugu.

TOP PREPORUKE ZA DUBLIN
Kada je riječ o hrani i piću koji se konzumiraju vani, Dublin se smatra vrlo skupim gradom. Kako bi smanjili troškove, zašto ne bi koristili usluge hostelskog self-cateringa i zajedničke prostorije gdje možete napraviti super atmosferu i upoznati nove prijatelje.

 

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Zadar) on hihostels.com: