Naslovnica : Hosteli u svijetu : Sjeverna Amerika : Chicago
Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Chicago
Chicago je dugo bio povezivan sa jazzom i gangsterima još od kada je zloglasni Al Capone i njegova banda preuzeli i držali grad u 1920-tima. Danas se Chicago ponosi kao važno mjesto business i na listi je kao jedno od 10 svjetskih najvažnijih financijskih centara.Ovaj metropolis nebodera kombinira art deco arhitekturu i modernu stvarajući zapanjujuće obrise, više zabave, dobra hrana i multikulturalno društvo.

SMJEŠTAJ U CHICAGOU

U samom srcu g rada je HI-Chicago hostel koji je u blizini svih glavnih turističkih atrakcija – jezera Michigan, Millennium parka, Sears tornja, Umjetničkog instituta, Field muzeja i Shedd akvarija.
To je ugodan hostel sa 500 kreveta, moguće su grupne rezervacije, postoje obiteljske sobe i mjesto je prilagođeno za kolica. Također ima velika self-servise kuhinja, internet, klima, zajednički prostor sa igrama i TV, lift, praona i prostorija za prtljagu. Krevetnina i doručak su uključeni u cijenu.

Adresa: 24 East Congress Parkway, Chicago.
Tel: 1 312 360 0300.
Email: Chicago@hiusa.org

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta:

Napravite svoje rezervacije on-line za Chicago hostel ovdje: Chicago Hostel.

Da bi saznali više o HI Hostels u SAD-u posjetite Hostelling International stranice ili kliknite ovdje: Hosteli u SAD-u.


ŠTO VIDJETI I RADITI U CHICAGOU

Godine 1885. prva visoka građevina sa željeznom armaturom „Home Insurance Building“ uzdigla se i pojavila među neboderima Chicaga. Danas, obrisi Chicaga su među najvišima i gušćima u svijetu. Dvije najviše građevine u zemlji se nalaze u Chicagu; Willis toranj (prije Sears toranj) i Trump International Hotel & Tower.

Grad je dom za dvije Major League Baseball (MLB) ekipe: The Chicago Cubs i The Chicago White Sox. The Chicago Bears je jedna od posljednje dvije preostale ekipe članice The National Footbal League koja je pobijedila 9 NFL Championships, uključujući Super Bowl XX. The Chicago Bulls iz National Basketball Association (NBA) je jedna od najpoznatijih košarkaških ekipa u svijetu. Iskoristite to što ste u jednom od glavnih svjetskih gradova sporta i pogledajte utakmicu!

JESTI VANI U CHICAGU
Grad ima mnogo dijelova sa etničkim restoranima. Uključujući the mexican villages, kao što su Pillsen na brojem 18-toj ulici i La Villita na 26-toj ulici; portorikanska zajednica Paseo Boricua u Humboldt Park susjedstvu; Greektown na South Halsted; Little Italy na Taylor Street, zapadno od Halsted; Chinatown u blizini South Sidea; poljski dio na Belmont-Central; Little Seoul na i oko Lawrence Avenue; postoji također više vijetnamskih restorana na Argyle Street i južnoazijskih (indijskih / pakistanskih) na Devon Avenue.

OBILAZAK PO CHICAGU
Chicago je jedna od najvećih željezničkih prometnica u zemlji. Mnoge međugradske linije kreću sa Union Station i stižu u New York, Seattle, Portland, New Orleans, San Francisco, Los Angeles, San Antonio i Washington. Postoje i kraće linije kroz grad Illinois prema nedalekom Milwaukeeju, Indianapolisu, St. Louisu i Detroitu.

Chicago nudi veliki izbor za transport biciklima, uključujući nekoliko milja biciklističkih staza,

10 000 parkirališta za bicikle, 170 milja označenih biciklističkih ruta i state-of-the-art glavni biciklistički centar u Millennium Parku.

Chicagov aerodrom je Midway International Airport na South Sideu i O'Hare International Airport, drugi svjetski najprometniji aerodrom.

TOP PREPORUKE ZA CHICAGO
Nemojte otići iz Chicaga, a da niste probali nacionalno poznatu poznatu deep-dish pizzu. Ovaj stil se priča da je potekao iz Pizzeria Uno u Chicago River North Region.

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Pula) on hihostels.com: