Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Buenos Aires Hostel – Argentina
Buenos Aires je glavni i najveći grad Argentine. Smješten je na zapadnoj obali ušća Rio de la Platae, na jugoistočnoj obali južno američkog kontinenta. Većina gradske arhitekture je obilježena njenom eklektičnom prirodom sa elementima sličnosti s Barcelonom, Parizom i Madridom, čak su prisutni utjecaji Italije i Francuske. Tango muzika je rođena u predgrađima Buenos Airesa, ali danas se sastoji od raznih stilova koji su razvijeni u različitim regijama i mjestima po svijetu.

SMJEŠTAJ U BUENOS AIRESU

Preporučujemo da odsjednete u Hostel Suites Obelisco u centru Buenos Airesa. Kao jedan od osam HI Hostela u gradu, ovo moderno mjesto ima prijateljsku i opuštajuću atmosferu. Svi gosti imaju pristup u potpunosti opremljenoj kuhinji i modernim kupaonicama. Zajednički prostor je fenomenalan, blagovaona prostrana, kabelska TV, kompjuteri (sa ograničenim broadband pristupom), CD playeri i WiFi. Moći ćete se opustiti u tihoj čitaonici, zaigrati biljar ili šah sa drugim putnicima ili partijati noću u našem baru. Krevetnina je osigurana besplatno.

Adresa: Av. Corrientes 830, Buenos Aires, Argentina
Tel: +54 11 4328 4040 Email: info@hostelsuites.com

 

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta:

Napravite svoje rezervacije on-line ili pogledajte druge hostele u Buenos Airesu ovdje: Hosteli u Buenos Airesu:

Da bi saznali više o HI Hostels u Argentini posjetite Hostelling International stranice ili kliknite ovdje: Hosteli u Argentini.


ŠTO VIDJETI I RADITI U BUENOS AIRESU

El Obelisco je uzdignut u svibnju 1936. da obilježi 400-tu godišnjicu osnutka grada. Nalazi se u centru Plaza de la Republica (trg Republike) gdje je argentinska zastava vijorila po prvi puta u Buenos Airesu. To je jedna od glavnih ikona grada i mjesto za različite kulturne aktivnosti i druga zbivanja. Ovo je tradicionalno okupljalište za sportske fanove koji slave pobjede svojih klubova, posebno nacionalnu nogometnu reprezentaciju, često su to živopisni događaji koji privlače medije. Također je nekoliko akrobatskih grupa tu izvodilo točke na visokim žicama.

Torre Monumental (ili Torre de los Ingleses) je toranj sa satom smješten u Retiro. To je bio poklon od Britanije gadu u spomen na prvih sto godina od Svibanjske Revolucije iz 1810. Nakon Falklandskog rata, toranj je promijenio ime u Torre Monumental, premda ga neki još uvijek zovu Torre de los Ingleses.

JESTI VANI I NOĆNI ŽIVOT U BUENOS AIRESU
Ovo je grad koji ne spava i nije za one sa slabim srcem! Sve se  pomiče za malo kasnije; Argentinci neće početi jesti prije 21 ili 23 sata, a barovi se ne otvaraju do 24 ili 1 sat. Neki klubovi čak ni ne otvaraju svoja vrata do 2 ujutro. Izbor za jesti vani je beskonačan i obroci mogu lako trajati nekoliko sati. Glavna jela se obično sastoje od „asadoa“ , kvalitetne govedine na roštilju. Govedina je glavno jelo i također se servira kao bife de chorizo (šnicla od buta) ili empanadas (mesna pita). Lokalna vina su također dobra, posebno crvena.

KRETATI SE PO BUENOS AIRESU
Buenos aires međunarodni aerodrom, Ministro Pistarini međunarodni aerodrom se nalazi u predgrađu Ezeiza. Buenos Aires podzemna željeznica (lokalno znana kao subte) osigurava prijevoz do raznih dijelova grada. Glavni terminal za „long – distance“ autobuse je Retiro autobusni kolodvor, u blizini Retiro željezničkog kolodvora, od kuda autobusi kreću za sve dijelove Argentine i prema susjednim zemljama.

TOP PREPORUKE ZA BUENOS AIRES
Crno-žuti taxiji voze ulicama non-stop, ali kontrola dozvola nije rigorozna. Postoje brojni izvještaji o organiziranom kriminalu koji kontrolira pristup taxija gradskim aerodromima i drugim važnim destinacijama. Vozači taxija su poznati po iskorištavanju turista. Kompanije za radio-vezu osiguravaju pouzdanu i sigurnu uslugu; mnoge takve kompanije su pristupačnije svojim čestim klijentima. Jeftine limuzine, poznate kao remises su postale popularne zadnjih godina.

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Zagreb) on hihostels.com: