Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Barcelona Hostel – Španjolska
Kada dođete u ovaj grad arhitektura će vas oduševiti jer je to glavni dio njegovog šarma. U Barceloni se miješaju staro i novo na jedinstven način. Gaudi je napravio veliki utjecaj; Picasso i Miro su također ostavili svoj trag. Ništa ne nedostaje ovom gradu; Imate Mediteran i plaže, luku i okolne planine.

SMJEŠTAJ U BARCELONI

Preporučujemo vam da se smjestite u „Center Rambles youth hostel“ koji je smješten u starom dijelu Barcelone. Udaljen je 100 m od Las Ramblasa, gradske poznate ulice sa tri linije i vrlo blizu Plaza Catalunya i plaže. Ovaj omladinski hostel nudi uslugu interneta, doručak i krevetnina su uključeni u cijenu, kao i ručnici, kabelska TV i klima. Publikacije o putovanjima, besplatne karte Barcelone, igre i informacije o gradu.

Adresa:  Hospital, 63 Barcelona, 08001, Spain

Tel: 34-934124069.

Email: reservas@center-ramblas.com

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost hostela:

Napravite svoje rezervacije online ili pogledajte druge hostele u Barceloni ovdje: Hosteli u Barceloni.
Da bi saznali više o HI Hostelima u Španjolskoj posjetite web stranice Hostelling Internationala ili kliknite ovdje: Hosteli u Španjolskoj.

Molimo vas obratite pažnju da je rezerviranje u svim HI Hostelima u Španjolskoj dostupno samo članovima Hostelling Internationala.

ŠTO VIDJETI I RADITI U BARCELONI

Posjet Gotičkoj četvrti je esencijalan. Las Ramblas je specifičnost koja povezuje Plazu Catalunya sa lukom, gdje je spomenik Christophera Columbusa. Katedrala Esglesia od Svetog Križa je smještena na Plazi de la Seua, otvorena je od 8 – 13.30 sati i 16 – 19.30 sati. Trg Sant Jaume je okružen Palau de la Generalitatom, gradskom vječnicom i glavnim uredom katalonske uprave. Preporučljivo je posvetiti nekoliko sati ovom dijelu jer svaka ulica ima svoje atrakcije. Ovaj dio grada može biti malo opasan po noći, samo pokušajte izbjegavati slabo osvijetljene ulice i prolaze.
Rad Gaudija i njegove građevine su integralni dio barceloninog krajolika. Njegove kreacije su revolucionalizirale jednu eru i nastavljaju buditi čuđenje do današnjih dana. Umro je 1926. ne vidjevši završeno svoje posljednje djelo, La Sagrada Familia. Posjete su od 9 – 19 sati i posjeta uključuje mali muzej sa kartama, modelima i fotografijama raznih godina koje prikazuju razvoj njegovog rada.
Od Paseo de Gracie možete vidjeti Casu Batllo i također Casu Mila (bolje poznatu kao La Pedrera). Casa Mila je sagrađena između 1906. - 1910., a danas se koristi kao privatni stanovi / kulturni centar. Casa Batllo je stambena zgrada sa živopisnom fasadom koja se može vidjeti samo sa ulice. Sagrađena je između 1904. – 1906. Park Guell se nalazi u sjevernom dijelu grada, od tamo je spektakularan pogled na Barcelonu. To je perfektna kombinacija prirode i arhitekture, gdje je Gaudi živio od 1906. do svoje smrti. Ulaz je slobodan.
Picassov muzej ima najveću zbirku radova ovoga umjetnika u Španjolskoj. Procjenjuje se da ih je ukupno 3000 radova uključujući crteže, slike i keramiku, od kojih je neke donirao sam slikar. Muzej je otvoren od utorka do subote od 10 – 20 sati i nedjeljom do 15 sati.
Autobus broj 61 kreće sa Plaza Espanya prema Mont Yuic. Idite autobusom do Miro Foundation, a onda odšećite dolje. Možete vidjeti gdje je sagrađen olimpijski stadion za olimpijadu 1932.; kasnije je obnovljen za igre 1992. Ulaz je slobodan, a posjete su od 10 – 20 sati. Primjerci Miroovih djela iz različitih perioda se mogu vidjeti u Miro Foundation. Ovaj muzej nije samo posvećen njegovom radu, nego također i izlošcima moderne umjetnosti drugih umjetnika. Otvoren je od utorka do subote od 10 – 20 sati i nedjeljom od 10.30 -14.30 sati.
Sitges je vrlo popularno mjesto na obali u ljetnim mjesecima i nekoliko festivala se održava kroz godinu , 23. i 25. kolovoza je Festa Major Carnival. Sitges je 40 km od Barcelone. Da bi došli tamo možete ići vlakom, svakih 15 min. jedan kreće sa Barcelona Sants. Dobro ga je posjetiti po danu, da se obiđe grad i opusti na njegovim plažama; more je samo 10 min. šetnje od željezničkog kolodvora. To je mali grad i lako ga je proći pješke.

OBILAZAK BARCELONE
Brcelona Sants glavni željeznički kolodvor spaja cijeli grad kroz podzemnu mrežu (M: Sants-Estacio).
Najbolje je ići po gradu pješke. Ako želite koristiti javni prijevoz metro je jako dobar i otvoren je od ponedjeljka do četvrtka od 5 – 23 sata, i od petka do nedjelje od 6 – 24 sata.
Na Barcelona Sants kolodvoru možete uzeti vlak za Pariz, Milano, Sevilleu i Granadu. Morate napraviti rezervaciju da bi osigurali svoje mjesto. Svakih pola sata kreću vlakovi koji spajaju aerodrom i Barcelona Sants kolodvor. Možete se voziti između 6.15 i 22 sata.

TOP PREPORUKE ZA BARCELONU
Katalonski je uobičajen jezik koji se koristi u Barceloni. Naći ćete većinu imena i oznaka na tom jeziku.
Za vrijeme ljeta partiji se održavaju u Barceloni. Tada se održavaju plesovi, koncerti i druge kulturne aktivnosti na ulicama svakog kvarta.

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Zadar) on hihostels.com: