Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Hosteli u svijetu i inozemna putovanja
Planirate putovanje u inozemstvu? Doživite pravo hostelsko iskustvo u preko 90 zemalja svijeta i 4000 Hostelling International hostela

Hrvatski ferijalni i hostelski savez (Croatian Youth Hostel Aassociation) je punopravni član globalne mreže omladinskih hostela i hostelskih asocijaca Hostelling International (HI). Ponosni smo što smo dio HI i nadamo se da ćete izabrati HI hostel kada god putujete u Hrvatskuk ili inozemstvo jer svi hosteli koji se nalaze u HI mreži moraju zadovoljavati propisane međunarodne standarde te ujedno predstavljaju sigurna mjesta za smještaj jer za njih odgovaraju nacionalne hostelske asocijacije. Kvaliteta i naročito sigurnost je razlog naše preporuke da prilikom putovanja i potražnje smještaja u destinaciji koju planirate posjetiti svakako obratite pažnju da li hostel pripada Hostelling International mreži. Hostelling International je brand za više od 90 nacionalnih hostelskih asocijacija i preko 4,000 omladinskih hostela širom svijeta. 

Ono što razlikuje HI od ostalih hostela je pozornost na kvaliteti i sigurnosti. Sve članice, nacionalne hostelske asocijacije, dužne su voditi brigu o hostelima unutar asocijacije, a svi hosteli moraju zadovoljiti međunarodne standarde tako da se svaki gost može osloniti na konzistentnu razinu usluga i kvalitete smještaja u HI hostelu. Preporučamo stoga da pri rezervaciji hostela potražite hostel s Hostelling International logom, a najbolje HI hostele možete i direktno rezervirati na našim web stranicama (u gornjem desnom kutu je direktni rezervacijski sustav koji omogućuje brzo pretraživanje lokacija i hostela te jednostavnu rezervaciju smještaja).

Unutar Hostelling Internationala možete pronaći vrlo raznolike hostele - od srednjovjekovnih dvoraca i zamaka do eko hostela, od glavnih i popularnih gradova do otoka, skijaških centara i planina. Čak možete pronaći brodove i željezničke vagone adaptirane u hostele. Neki hosteli su mali i intimni, drugi su veliki, uzbudljivi gradski hosteli u kojima možete dobiti informacije i preporuke o gradu te susresti hostelere iz cijelog svijeta.   

HI je članska organizacija i članstvom u nacionalnoj hostelskoj asocijaciji (HFHS u Hrvatskoj) ostvarujete znatnu uštedu na noćenjima u HI hostelima širom svijeta. Pored uštede na usluge noćenja u HI hostelima, članstvo vam omogućuje korištenje dodatnih popusta.
Za pregled popusta posjetite web stranice Hostelling Internationala.  

HFHS članovi do 30 godina imaju i dodatnu pogodnost jer smo združili hostelsku i EURO<26 iskaznicu (hi.euro) kojom možete koristiti brojne popuste u europskim zemljama.

Ovdje smo naveli samo neke od top turističkih destinacija u kojima možete odsjesti u HI hostelu. Od sada sve navedene hostele, uz tisuću drugih HI hostela, možete i direktno rezervirati putem rezervacijskog sustava na našim web stranicama.
Ukoliko na našim stranicama ne pronađete hostel u željenoj lokaciji, obratite se najebližem HFHS-ovom regionalnom uredu koji će vam pomoći pronaći hostel i po potrebi rezervirati smještaj (na rezervacijskom sustavu nisu uključeni svi HI hosteli). 

Bit ćemo vam zahvalni ukoliko nam pošaljete i vaša iskustva iz pojedinih gradova i hostela.
Javite nam se na info@hfhs.hr i rado ćemo objaviti informacije na našim web stranicama i tako pomoći korisnim savjetima drugim putnicima. 

Želimo vam sretno i sigurno putovanje uz HFHS i Hostelling International. 

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Pula) on hihostels.com: